Welkom bij de IJsberen!

De afgelopen week zijn we bezig geweest met reclamemakers. We hebben bezoek gekregen van iemand binnen het cultuurplein en hij heeft ons in twee uur tijd verschillen tussen reclames geleerd. Ook hebben we kennis gemaakt met filmen en monteren. Hieronder ziet u vier verschillende reclamefilmpjes. Door ons zelf bedacht, gefilmd én gemonteerd!

Jaaa!! Vakantie!! En wat waren we er met z’n allen aan toe. De afgelopen weken zijn we nog heel druk geweest en nu kunnen we dan eindelijk genieten van een welverdiende vakantie!

We willen jullie een vrolijke kerstgroet sturen! Daarvoor hebben we hieronder de foto’s staan.
Als IJsberen wensen we jullie een hele fijne kerstvakantie! Hele goede feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Groetjes van de IJsberen!

Hallo allemaal!

Hieronder zien jullie een filmpje staan van Nieuwsbende!
Bij ons op school is Omroep Gelderland gekomen om onze kinderen stukken nieuws uit Gelderland te laten zien en ze daar ook op te laten reageren. Super leuk om de reacties van deze toffe kinderen te zien!

Een filmpje met kinderen waar we als school heel trots op zijn!

Hoi Allemaal!

Wij zijn met groep 7/8 bezig geweest met het thema: ‘In Holland staat een huis’. Daarmee hebben we suikerhuizen gemaakt. Deze suikerhuizen hebben we gemaakt nadat we een folder hadden gemaakt over dit huis.
We hebben in onze stad in totaal 7 bouwwerken staan. We hebben hiervoor bijna 20 dozen suikerklontjes gebruikt, en 10 bussen poedersuiker als cement.

Ook zijn we bezig geweest met historische huizen. Er zijn twee collages gemaakt. 1 over grotten en 1 over hunebedden. Ook is er een PowerPoint gemaakt over een Romeinse villa.

Hieronder ziet u alle foto’s van de suikerhuisjes.

Fijne vakantie!

Groetjes Mirjam en Kim

Groep 7/8

Hoi allemaal.

Jeroen heeft met zijn TomTom Bandit de schildpadden onder water gefilmd. Ook heeft hij dit filmpje bewerkt. Geniet van het mooie filmpje met onze nieuwsgierige schildpadden.
Jeroen, bedankt voor het mooie filmpje!

Hallo, wij zijn de IJsberen.

We willen jullie nu wat vertellen over de eerste twee weken in het nieuwe schooljaar.

Onze huisdieren Donatello, Junior, Nero en Brutus hebben in de vakantie ergens gelogeerd en zijn nu weer gezellig bij ons in de klas.

Omdat we dit jaar als klas de ijsberen zijn hebben we verschillende dingen in de klas die hier op aansluiten. Zo zijn we zelfs heel blij met de WC-kaarten waarop een poepende ijsbeer is te zien, hebben we allemaal een ijsbeer gemaakt van papier en is de ‘ijsbeer van de dag’ geïntroduceerd.
De eerste onderzoeken naar de ijsbeer zijn met OGO ook weer ingezet.

We hebben voor de verjaardagen ook iets nieuws. Namelijk de verjaardagskoffer. Als we jarig zijn dan krijgen we een mooi feesthoedje op en mogen we uit de koffer een ballon grabbelen waar een kort spelletje in zit. Onze verjaardagen zijn ook goed te onthouden omdat we verjaardagskaarten hebben gemaakt. Deze zijn leuk om te komen bewonderen in de klas.

Dit jaar hebben we ook rekentuin op de computer. Dit is een erg leuk programma waarmee we kunnen rekenen. Dit kunnen we ook thuis doen met onze inlogcodes.

De Vossenjacht waarmee we dit jaar zijn begonnen vonden we ook erg leuk! Het was gezellig en leuk om wat oude klasgenootjes nu als vos te zien.

Tot de volgende keer.