Welkom bij de IJsberen!

Hallo,
Wij hebben deze afgelopen tijd veel gedaan,
Bijv: oefenen voor de musical, we hebben ook de cito gehad en 25 april gingen we naar Broken Wings, we gingen toen eerst naar een kerkhof en toen ging een man ons wat vertellen over de oorlog, het was heel interessant.
Groetjes: Mirjam, Dallycia en Kim.

Voorjaarsvakantie tot meivakantie

20 april was de koningsspelen en met groep 7-8 hadden wij een slagbaltoernooi. Dat vonden we niet zo leuk. Behalve dat we meester mochten nat gooien. Gelukkige voor hem was het mooi weer. Op 25 april gingen we naar Broken Wings. En dat ging over de oorlog. Terwijl we een rondje liepen vertelde een man ons dingen over de oorlog. Uit eindelijk vonden we het heel interessant.

Schrijvers: Gerdi, Loïs en Ymke

Woensdag 25 april zijn we naar Broken Wings geweest. Daar hebben we verhalen over de Tweede Wereldoorlog gehoord.
Afgelopen maand hadden we het thema ik ga op reis. Wij zijn bezig geweest met een PowerPoint over vakantie.
We hebben het eerste liedje van de musical geleerd.
We hebben een nieuw thema ik ga vliegen
We hadden 20 april koningsspelen, in de 2e poule ging het goed, we zijn toen 1e of 2e geworden.
Luca, Gerrit en Rodin.

School
Wij hadden met groep 8 de cito. De cito was saai maar het snoep was lekker. We zijn naar Broken Wings geweest hij ging verhalen vertellen over de 2e wereldoorlog. We zijn nu aan het oefenen voor de musical en we mogen het decor maken daar zijn we heel blij mee.
Gemaakt door : Jeroen, Melvin, Erik, Sander en Gerben

Afgelopen donderdag deden we mee met de ‘Klasselunch’
Hier zijn we bewust bezig geweest met wat een gezonde lunch is en hebben we met elkaar een gezonde lunch gehad.
Het was super gezellig, zoals ook op de foto’s is te zien.

We zijn met elkaar naar het Deltion College geweest. Dit was vanwege de week van techniek in Zwolle. Eerst kregen we een rondleiding door de school. We hebben alle technische opleidingen bekeken en er werd enthousiast gereageerd bij een aantal opleidingen. Na de rondleiding mochten we zelf aan de slag gaan. We hebben allemaal een molentje gemaakt die op zonne-energie werkt. . Daarna was er nog een leuke verrassing. We konden namelijk meedoen aan een poster wedstrijd voor duurzame energie. Deze poster hadden we meegenomen en… we hebben gewonnen! De poster die
Ymke, Gerdi en Loïs hadden gemaakt, was de mooiste. We kregen als school een mooie prijs. Namelijk een bouwpakket van een auto op zonne-energie. Deze wordt momenteel door de meiden in elkaar gezet.

De afgelopen week zijn we bezig geweest met reclamemakers. We hebben bezoek gekregen van iemand binnen het cultuurplein en hij heeft ons in twee uur tijd verschillen tussen reclames geleerd. Ook hebben we kennis gemaakt met filmen en monteren. Hieronder ziet u vier verschillende reclamefilmpjes. Door ons zelf bedacht, gefilmd én gemonteerd!

Jaaa!! Vakantie!! En wat waren we er met z’n allen aan toe. De afgelopen weken zijn we nog heel druk geweest en nu kunnen we dan eindelijk genieten van een welverdiende vakantie!

We willen jullie een vrolijke kerstgroet sturen! Daarvoor hebben we hieronder de foto’s staan.
Als IJsberen wensen we jullie een hele fijne kerstvakantie! Hele goede feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Groetjes van de IJsberen!

Hallo allemaal!

Hieronder zien jullie een filmpje staan van Nieuwsbende!
Bij ons op school is Omroep Gelderland gekomen om onze kinderen stukken nieuws uit Gelderland te laten zien en ze daar ook op te laten reageren. Super leuk om de reacties van deze toffe kinderen te zien!

Een filmpje met kinderen waar we als school heel trots op zijn!

Hoi Allemaal!

Wij zijn met groep 7/8 bezig geweest met het thema: ‘In Holland staat een huis’. Daarmee hebben we suikerhuizen gemaakt. Deze suikerhuizen hebben we gemaakt nadat we een folder hadden gemaakt over dit huis.
We hebben in onze stad in totaal 7 bouwwerken staan. We hebben hiervoor bijna 20 dozen suikerklontjes gebruikt, en 10 bussen poedersuiker als cement.

Ook zijn we bezig geweest met historische huizen. Er zijn twee collages gemaakt. 1 over grotten en 1 over hunebedden. Ook is er een PowerPoint gemaakt over een Romeinse villa.

Hieronder ziet u alle foto’s van de suikerhuisjes.

Fijne vakantie!

Groetjes Mirjam en Kim

Groep 7/8

Hoi allemaal.

Jeroen heeft met zijn TomTom Bandit de schildpadden onder water gefilmd. Ook heeft hij dit filmpje bewerkt. Geniet van het mooie filmpje met onze nieuwsgierige schildpadden.
Jeroen, bedankt voor het mooie filmpje!

Hallo, wij zijn de IJsberen.

We willen jullie nu wat vertellen over de eerste twee weken in het nieuwe schooljaar.

Onze huisdieren Donatello, Junior, Nero en Brutus hebben in de vakantie ergens gelogeerd en zijn nu weer gezellig bij ons in de klas.

Omdat we dit jaar als klas de ijsberen zijn hebben we verschillende dingen in de klas die hier op aansluiten. Zo zijn we zelfs heel blij met de WC-kaarten waarop een poepende ijsbeer is te zien, hebben we allemaal een ijsbeer gemaakt van papier en is de ‘ijsbeer van de dag’ geïntroduceerd.
De eerste onderzoeken naar de ijsbeer zijn met OGO ook weer ingezet.

We hebben voor de verjaardagen ook iets nieuws. Namelijk de verjaardagskoffer. Als we jarig zijn dan krijgen we een mooi feesthoedje op en mogen we uit de koffer een ballon grabbelen waar een kort spelletje in zit. Onze verjaardagen zijn ook goed te onthouden omdat we verjaardagskaarten hebben gemaakt. Deze zijn leuk om te komen bewonderen in de klas.

Dit jaar hebben we ook rekentuin op de computer. Dit is een erg leuk programma waarmee we kunnen rekenen. Dit kunnen we ook thuis doen met onze inlogcodes.

De Vossenjacht waarmee we dit jaar zijn begonnen vonden we ook erg leuk! Het was gezellig en leuk om wat oude klasgenootjes nu als vos te zien.

Tot de volgende keer.