Vogelgroep

Iedereen kijkt uit naar de vakantie, de kinderen zeggen dat ze een heleboel nachtjes vrij zijn. Het is ook lekker dat het mooi weer is, zodat er veel buiten gedaan kan worden.
Het vorige thema komt nog iedere keer ter sprake, bv de vlaggen en de dingen die bij een land horen.
We hopen dat het volgende thema ook weer zo leuk zal zijn.
De afgelopen 2 weken werkten we over de Lente, maar vooral over de kip. Het was erg leuk om kuikentjes op school te hebben. We leerden het lied: Ik zag een kuikentje.
Nu is het bijna Koningsdag en maken we een kroon en doen we mee met een kleurwedstrijd.
Fijne vakantie allemaal.

het nieuwe thema is: Ik ga op reis. Tijdens de maandopening in de hal komt er eerst een grote koffer voor de dag met allerlei spullen uit verschillende landen. Het jurkje uit China past een kleuter.
De kleutergroep begint in Nederland. We leren eerst een heleboel over Delft’s blauw en over Goudse stroopwafels en vuurtorens en molens. Daarna gaan we iets leren over een ander land.

Sinterklaasfeest:
Wat zijn we druk bezig geweest met stoomboten maken en ook schoentjes vouwen, kleurplaten maken en Sinterklazen knippen en plakken en zakjes vouwen om pepernoten in te tellen. Maar ook in de huishoek waren elke keer kinderen te vinden met de verkleedkleren van Sint en Piet aan. Het was heel druk, maar wel heel erg gezellig. Het grote boek van Sint werd overal mee naar toe gesleept en dan werd er opgezocht of juf er ook in stond….
Maandag middag heeft juf Jaquelien voor ons in de Bouwakker alles klaar gezet en met ons Pietengym gedaan. Daar kregen we een echt Pietendiploma voor.
En dan 5 december nog het bezoek van Sint en Pieten met voor elk kind een cadeautje. Vooral voor de jongste kleuters die dit voor het eerst meemaken was dit natuurlijk spannend, maar ook erg leuk.
En nu staat de kerstboom in de klas en zijn we druk bezig om liedjes te leren voor het kerstfeest in de kerk.

Het is bijna Herfstvakantie en sommige kinderen zijn wel een beetje moe. Lekker even een week geen dingen die moeten, maar gewoon lekker spelen. Het thema “In Holland staat een huis” hebben we afgesloten. We hebben heel veel woorden geleerd en liedjes die erbij horen. We kennen ons eigen adres en huisnummer.Ook hebben we het woord huis gestempeld en huizen gevouwen en geschilderd. Na de vakantie gaan we nog een week of twee over de herfst werken.

Vrijdag zijn we naar de Kamphal geweest om samen met een heleboel andere scholen te gaan gymen. De foto’s staan op de website. Alle kinderen kregen een bidon om water in te doen.

De eerste paar weken zijn voorbij en de kinderen zijn al aardig aan elkaar gewend. Ook het ritueel school en verschillende activiteiten zijn al gewoon. We spelen nog lekker veel buiten, omdat het gelukkig nog mooi weer is.
Het nieuwe thema is “In Holland staat een huis” We leren liedjes en lezen verhalen over huizen. We leren huisnummers en woorden bedenken die met de letter b beginnen. We bouwen huizen van Lego en blokken.